27 september 2006

Flere bilder fra butikken:


Vi nyter synet av inspirasjon og fargerikdom... og idag har handiquilteren ankommet. Vi håper å kunne sette den opp i helga,- og begynne prøvekjøringen... og går alt bra, så skal den snart være klar til utleie! Da kan du ta med din symaskin - som du kjenner godt og er fortrolig med - og så spenne opp en flott topp, myk vatt og lekkert bakstykke... og quilte av hjertens lyst! Dette blir et flott tilbud til deg som syr store sengetepper og synes det er vanskelig å stappe teppet under symaskina. Nå slipper du tråkling og montering av alle lagene! Nåja, nok reklame... vi skal sette opp ramma først ;-)

23 september 2006

forvandlingen...

Vi startet med dette:




og etter en stund så det slik ut:


og så fikk vi inn stoff og ting og tang:

Nyåpning av butikken



Endelig var vi klare... etter mange timers strev og iherdig innsats... med god hjelp og støtte fra venner og familie: Til nyåpning av butikken i nyoppussede flotte lokaler (finnes det noen som har det høyere under taket enn vårt rom!?), med drops-tråd, gode tilbud og vakre tepper!
Vi kan glede oss over en fin dag med mye folk og god omsetning, tusen tusen takk til dere! Foreløpig har vi kun lørdagsåpent, men vi jobber i ukedagene også, men da er det best om dere tar kontakt via mail eller tlf, så finner vi en dag og et tidspunkt som passer. Vi tar gjerne imot grupper også! Og etterhvert vil det komme kursprogram, nye abonnementer og en quilteramme til utleie. Velkommen!

10 september 2006

Det nærmer seg flytting av butikken...


og det råder PANIKK! Lokalet trengte sårt til en oppussing, men det tar TID å få alt på plass. Jeg har satt deadline til 23.september. Idag har vi slipt gulv... og under over alle undre, det mørkegrå linoleumsgulvet er faktisk lysegrått! Ikke til å tro.

Og imens¨syr jeg på nye friske prosjekter som skal pynte opp; rødt og hvitt, gult og hvitt. Lekre shirtingsstoffer, dvs. lyse offhvite og kremhvite stoffer med smått mønster i klassiske farger, får være bakgrunn og medspiller for andre stoffer. De gir en nostalgisk følelse, og mange av shirtingsene vi har i butikken er opptrykk av autentiske mønstre fra 1850-1900 (repro(-duksjons)-stoffer!).

08 september 2006

Hvorfor syr DU?


Jeg leser mange blogger. Via Pink Chalk Studio fant jeg Pattis fine innlegg om hvorfor man syr... hvorfor bruker man hendene sine til å lage tepper? "Kutte fine stoffer i småbiter og så sy dem sammen igjen" - som de kaller det, de som ikke skjønner vitsen...
Hvorfor syr jeg? Jo, fordi jeg liker stoff. Jeg liker mønstre. Jeg liker farger. Jeg liker utfordringen som ligger å sette sammen elementer fra min palett av stoffer. Jeg liker å sy på symaskin... liker å kjenne stoffet gli mellom fingerene... liker å høre lyden av maskinen. På en eller annen måte er dette en avslappende lek med form og tekstur som appellerer til meg. Jeg vet at det ikke er "nyttig" (men mine flanellstepper varmer mine barn) , men det er meningsfullt likevel, for i håndverket ligger tradisjoner, ekthet og ikke minst helsebot. Jeg lager noe som betyr noe for meg og mine barn, og jeg lærer mine barn at å bruke hendene er verdifullt. Kanskje er mine rare tepper en arv som noen vil verdsette en gang?

03 september 2006

Zebra-teppet


Zebrateppet sto i Quiltemagasinet nr 1/06,- og her ser du Gudrun Rybergs flotte versjon! Hun har også noen herlige utgaver av våre broderusker og noen gode ideer til bruk av "hjertesnurren": Se hennes flotte webshotalbum!

Hu hei hvor tiden flyr!


Beklager lite "blogging",- men det er vannvittig travelt for tiden! Vi pusser opp det nye butikklokalet,- som er 10 ganger større enn det vi har idag - og deadline er satt om 3 uker... hjelp! Men vi rekker det nok ;-)
Jeg var på gave- og interiørmessen på Lillestrøm for å se til høstens nyinnkjøp, men det meste tar vi rimeligere direkte fra USA,- noe som kommer våre kunder til gode! Gode innkjøp = rimeligere varer for DEG! Det kommer ihvertfall mye lekkert inn i butikken i løpet av høsten- det kan vi love deg. Noe fargesterkt, noe rolig, noe svart, og noe mykt...






I går kom høstens flotte nummer av Quiltemagasinet, der du finner mønster til et epleteppe: "15 Aroma og et Granny Smith...". Her er det brukt massevis av restestoffer, men trenger du et stoffkit med røde og gule stoffer, så ordner vi det! Quiltemagasinet koster kun kr 68,- og er fullspekket med mønstre, fotos og quilteideer! Løp & kjøp!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Populære innlegg