15 august 2016

Vikingsommer ::: Viking summer


I sommer har jeg sydd mye, men ikke alt var quilting! Vi skulle til Danmark, til Moesgaard Viking Moot (vikingtreff) i juli, og siden alle i familien ville være med og dermed trengte nye vikingklær, så måtte mor sy. Og sy. Og sy. Omsøm, håndsøm, litt juks med overlock, broderi på vikingvis, mye brikkeveving.

 
Viking craft and Viking life are a family hobby, and this years summer vacation was a trip to beautiful Denmark, to Aarhus and the Viking Moot at Moesgaard. Read more here!
I made a lot of new viking clothes for the whole family, and we made a big, new Saxon Viking tent!


Til og med plantefarging ble prøvd, med ullstoff farget med bjørk og alun, noe som ga en knall gul farge. Dette ble en kjole med bånd på, - den ser jo nesten kunstig ut- men det er altså helt naturlig farget!


Det er laaaaangt fra Trøndelag til Århus, og bilen var proppfull med digert nytt saksertelt og en dreiebenk. Vi kjørte gjennom Sverige, noe som går kjapt og greit på fine svenske veger. Teltet vårt sto på stranden, sammen med andre Oseberg og Saksertelt.Trond Olav dreide på vikingvis:

Jeg demonstrerte brikkevev (tablet weaving the Viking way):


Moesgaard vikingtreff er et av Europas største vikingtreff, med hele 1300 deltagere; håndverkere, kjøpmenn, krigergrupper med familier. Det er åpent for publikum olsokhelgen, og det var nok ca 20000 besøkende på disse 2 dagene! Veldig gøy å møte folk og snakke om vikinghåndverk!
1 kommentar:

Angelikas quilts and knits sa...

Dejligt med en familiehobby :-) Tak for de fine billeder !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Populære innlegg