07 juli 2015

Vikingsko ::: Viking shoes

I'm preparing for the Egge Viking Festival in July 10-12th! The whole family needed new shoes, and since time is scarce, and I'm friends with my sewing machine, I have cheated and made leather shoes with a bit of machine sewing and some hand sewing finishing touches. 

 

Vikingsko under arbeid! Det er snart Vikingfestival på Egge her i Steinkjer- og vi gleder oss! Vi er med i Egge Vikinglag, som skal ha leir på festivalen.


I år er vi mange i familien som behøver nye sko, så mor har jukset litt og brukt litt symaskin på de sømmene som ikke synes. Det er noen detaljer med håndsøm og enkel snøring med skinnreimer.
Hvis du vil lage sko, så gjør et googlesøk på vikingsko, så finner du sikkert et mønster som kan brukes. Jeg fant et enkelt håndtegnet mønster, og forstørret opp dette slik at det passet føttene i størrelser som passet oss. Skoene er litt større enn den tegnede fotsålen, slik at det er plass til en ekstra lærsåle og en tovet ullsåle for varme.You will need a good pattern (make a google search) and you need to adapt this to the size needed. I make the a big bigger, so there are room for a stiffer leather sole and some wool for warmth and comfort. I made three pairs of shoes.

Tip: Use leather needles. Use wonderclips to hold layers together. 


Tips: Bruk skinnåler til symaskinen. Sy sakte. Bruk Wonderclips for å holde lagene sammen. Bruk silkepapir eller matpapir under sømmen, så glir skinnet lettere. Papirer river man vekk etterpå.

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Populære innlegg