09 august 2007

serviett-skatt gjenfunnet!

Et besøk hos mine foreldre og en sniketur på loftet på uthuset; jeg fant, jeg fant! En Alfa-skoeske med serviettsamlingen min fra ca 1975-78... den gangen da servietter var i tynt papir, med struktur... og de var dyrebare bytteobjekter med klassevenninner. Mellomste datter sukket i ren beundring da vi plukket fram de hvite med motiver, bryllup og konfimasjonsservietter. Hun hylte over 70-tallets knallfarger og psykedeliske mønstre, og smilte over en Mowgli-serviett! Jeg fant noen lekre med mønstre som jeg søren meg skal kopiere og brodere, tror jeg. Men det fineste var de tynne, tynne "silkeserviettene", tynt papirflor i knallfarger, så tynne og eksklusive... tror tanta mi brukte dem i kaffeselskap kanskje? Åhhhh... er det noen som samler på servietter nå til dags? Har DU en samling? Kan du vise den fram?
5 kommentarer:

Berit sa...

Så heldig du er som har funnet igjen en slik skatt. Min samling ble ødelagt da min kjære katt greide å bane seg vei inn i esken og klorte alle sammen til konfetti.
Hilsen Berit K.

Hulda sa...

Så mange fine, gamle servietter du har funnet fram igjen! Mamma har masse servietter liggende hun også, både nye og gamle. Artig å se på. :)

Timotei sa...

Nå ble jeg helt nostalgisk her. Samlet på servietter da jeg var lita jeg også. Er nesten sikker på at jeg hadde maken til den med dåpsmotiv som du viser her. Husker godt at noen av serviettene var så tynne og nesten plast-aktige. Kan ikke skjønne at det gikk an å tørke seg med dem...Heldige deg som har funnet samlingen din. Jeg har nok gitt bort min for lenge siden.

norththreads sa...

How Cute!!

Sølvi sa...

Det var noen gamle kjenningen her ja. Jeg har hele samlingen min enda, og vet at i hvert fall ett par av de i knallfarver med rundiger på er blant dem. De flortynne kalte vi ris-servietter - kanskje de var laget av ris-papir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Populære innlegg