30 januar 2015

Sømmelige Saker symappe, nytt mønster :: Sewing bag

Nytt mønster i butikken; Sømmelige Saker!

Broderi på framsiden, og så er det en foldemappe med 3 lommer inni. Gjennomsiktige lommer og en vanlig stofflomme, alle med glidelåslukking. Så er det enkelt å se hva som er inni lommen!


Dette var broderusk-abonnementet i desember, og alle abonnenter får originalstoffer og mønster til litt redusert pris. Vi har noen originalstoffpakker igjen, og flere blir det ikke fordi hovedstoffet utenpå, det stormønstrede, er nå utsolgt fra produsenten. Sukk.

 
New pattern in the show, a stitchery: "Sømmelige Saker", meaning "Sewable things" in norwegian. Un-translatable pun... "sømmelig" also meaning "decent".
Pattern (norwegian) and Kit can be found here in the shop!


Med i mønsteret er det en liten nålemappe, et nålebrev, med broderi utenpå og ullfilt inni, så du kan oppbevare nålene pent. Mappen har magnetlåslukking og en pent buet kant på framsiden.


Tips til å sy med veskeplast: Bruk silkepapir under, så glir det i symaskinen. Eller bruk silikon-labb. Og husk, IKKE bruk knappenåler, bruk wonderclips istedet, eller så blir det hull i veskeplasten!
Mønster og stoffpakke finner du her, så lenge vi har.

God Søm!



26 januar 2015

Januarglede Løper og grytekluter ::: Joy of January

Nytt løpermønster er sendt ut til dere i designabonnementet tidlig i januar. Nå er det også tilgjengelig i butikken, og modellen kan du også se i butikken i Steinkjer. Løperen er sydd med blokker av hurtig strimmel-teknikk, i lyse lekre farger i kremfarget, lys rosa og lys turkisgrønn. Det ene stoffet har en dæsj gull, noe som jeg synes passet fint til vinterstemning i januar.


 "Joy of January": Table runner in a simple strip tecknique and double pot holder, shaped as houses! New pattern out now (only in norwegian text). You can find the pattern in the shop, and we have some fabric Kits with the original fabrics as well!


I tillegg til løperen laget jeg grytekluter i husfasong, de er doble så du kan ha hånden inni grytekluten, og så formes opphengsløkken av lukkekanten, slik at de enkelt kan henges opp. Enkel quilting, med rettsømmer og 3-stings sikksakk. Bruk overtransportør!
Mønsteret finner du her i butikken, og så har vi ennå noen stoff-kit igjen, med originalstoffene.


16 januar 2015

Lucy Boston blokker :: Patchwork of the crosses

Heia & Godt Nyttår til deg!
Vil du se hva jeg fordrev noen av timene med i jula? og nesten hver kveld nå på nyåret...?
Jo, jeg har latt meg inspirere av en ny greie... Lucy Boston og hennes "Patchwork of the crosses". Lucy var en engelsk dame som skrev barnebøker og levde på et gods i England. Hennes quilt (som ikke er en quilt, men en "coverlet" dvs uten vatt imellom lagene) sydde hun for hånd på 1950-tallet og er idag utstilt på Hemmingford Grey Manor. 


Hi & Happy New Year! 
This Christmas I had a date with Lucy Boston & her Patchwork of the Crosses. Lucy was an english childrens books writer, and se made quilts also, which can now be seen at Hemmingford Grey Manor. 


I 2009 publiserte Linda Franz en mønsterbok om Patchwork of the crosses, og hun gjennomgår forskjellige sømteknikker, fordeler og ulemper. Blokken består av en avlang sekskantform med like sider, satt sammen med kvadrater i mellomverk og hjørner.Man kan sy over papp (flere produsenter har slike pappmaler) eller for hånd uten papp, og så kan man sy på maskin også, men da med en og en søm, uten at man syr i sømmonnet. Sue Daley har også laget Kit med papirmaler og kuttemal.

Linda Franz wrote a booklet about Patchwork of the Crosses in 2009, and she wites about piecing teckniques. The block is made in a elongated hexagon shape. You can hand piece or do english Paper Piecing with paper templates. Sue Daley have also made a EPP paper template kit for this block.


Originalen er veldig stor, men jeg bestemte meg for å sy en liten versjon med kun 12 blokker. Det morsomste er å finne stoffene og sette sammen farger og mønstre! Lucy brukte mange forskjellige stoffer, ofte stormønstrede kjolestoffer i 40-50tallets sterke farger. Litt av trikset er å utnytte striperetninger og mønstretrykk slik at det dannes sekundære mønstre i blokken.


I choose to hand piece only 12 blocks, playing with colors and patterns in each block, to get Lucy's feeling of planned scrappiness. The original have lots of blocks- its a big coverlet - and the idea is to use the fabrics in a new way to create secondary patterns, and to play with the stripes or colors placement in each block.

Jeg sydde blokkene for hånd, uten papp, og brukte en skjæremal fra Sue Daley til å kutte alle bitene med. Bakgrunnen blir en lys melert stoff, og jeg har brukt en miks av reprostoffer og mer moderne stoffer. Fargene er grå-blå-dempet grønn-røde og noen mørke innimellom. Det er jo et scrap-prosjekt!

This is how it looks on the wrong side... I don't press until the block is finished.

Sånn ser blokkene ut på baksiden! Ingen blokker er presset ennå... det gjør jeg ikke før helt til slutt. Man kan presse sømmonnet slik at det ligger meget flatt og pent.


Fine blokker, ikke sant? Veldig morsomt prosjekt, og man behøver jo ikke å sy flere hundre blokker! Jeg tenker at jeg skal vise fram dette på en quiltecafe på butikken. Kanskje er det noen andre som lar seg inspirere?

This is a very fun project... now I have to make all the "inbetweens", which isn't the same fun though :-) ! I'll keep you posted!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Populære innlegg