30 mai 2010

Crabapple Hill

På standen til Crabapple Hill så vi flotte broderi-prosjekter og quilter! De hadde laget en nydelig stand, flott gjennomført i sarte fargetoner. Stitchery-prosjektene deres er omfattende og detaljerte, og de bruker mye melerte tråder i arbeidene sine. Duse, vakre fargetoner, kombinert med lin og osnaburg.

Thimbleblossom

Nydelige quilter i trendfargene Hvitt, Aqua & Rødt! Hva sier du? Har du ikke oppdaget den supre fargekombinasjonen ennå? Let fram stoffer du har og prøv! Det er sååååå sommerlig og lekkert!
Camille fra Thimble Blossoms har en fin blogg!

28 mai 2010

Lynette Anderson

Mange norske quiltedamer vil dra kjensel på Lynette fra Australia! Hun var i Norge sist høst, holdt kurs og delte quiltegleden sin med alle! Hun reiser hvert år til Quilt Market for å vise fram sine nyeste mønstre og stoffdesigns. Vi hadde en lang prat om mønsterdesign! Hun har også en blogg.

Sweetwater

Sweetwater består av noen veldig flinke jenter med grafisk bakgrunn- de designer for Moda, men har også en egen serie av quiltemønstre og herlige ideer! Har du sett bloggen deres? Den neste kolleksjonen heter Pure, og stoffene er grafiske, mye bokstav-lek og fargene rolige og avbalanserte. Flotte stoffer og farger for et nordisk interiør!

Sandi Henderson

Sandi Henderson er en ung og moderne designer som startet ut med Portabellopixie; en butikk hvor hun solgte egen designede barneklær. Så laget hun mønstre på klær, slik at andre kunne sy selv,- og så ble det design av stoffmønstre og nå har hun en bok ute! Hun designer i lyse lette farger, moderne og naturalistisk,- og hennes nyeste fargevariant av Meadowsweet-stoffene kommer i butikken om ikke så lenge!

27 mai 2010

Voksduk!

På Quilt market var den noen leverandører som presenterte "laminated cotton", dvs. laminert bomull, eller på godt norsk, voksduk-stoff! Lette bomullsstoffer belagt med et kunststoffbelegg, slik at stoffet blir ugjennomtrengelig for vann. Flotte stoffer til bordduker, regnfrakker, og ikke minst vesker! Tenk deg gym-bag til skolebarn, eller praktisk høst-handleveske! Northern Quilts har bestilt opp endel av disse stoffene, og de kommer i utrolige vakre mønstre, både tøffe japanske og flotte Amy Butler-designs!

Japanske stoffer

Nydelige stoffer fra Seven Islands! Med eventyrinspirasjon. Nydelige duse fargetoner, veldig trendy og flotte stoffer å bruke til vesker og klær. Og puter! Og selvfølgelig tepper!

Mere barneklær

Og her er en video fra en japansk tekstilleverandør! De hadde standen full av flotte modeller, både klær og vesker.

Quilt market 2010, nye trender:

Nå er jeg tilbake i gamlelandet igjen... etter en laaaang reise fra Minneapolis! Vi rakk en dag i Amsterdam også, litt ferie skal man ha! Amsterdam er en av de mest "laid-back"-byene jeg har besøkt, og selvfølgelig et lite museum i seg selv, dog veldig turistifisert.
Men altså. Nye trender. Trenden med å sy klær, og spesielt barneklær, fortsetter for fullt! Det var nye modeller av barneklær, både i fargerike stoffer og klassiske småmønstrede stoffer. Kvaliteten varierte fra vanlig lett quiltekvalitet, til kraftigere vevde stoffer og tynn, lett voile. Vi så også rayon challis, som har et nydelig fall i stoffet.
Her er en liten video med Liesl fra Oliver+S, et firma som lager mønstre for barneklær. De nyeste av disse mønstrene kommer vi til å ha i butikken om ikke så lenge!

23 mai 2010

Plysj!

En ny trend i 2010 er at mange stoffprodusenter tilbyr andre stoffkvaliteter enn det vi tidligere har sett- det kommer plysjstoffer med mange forskjellige teksturer, og det kommer tynne bomullsstoffer som "cotton voile" - mye og lette stoffer- og det finnes også rayon challis- som føles som silke, og har et utrolig vakkert fall. Fantastiske stoffer til klær!

Klikk på videoen mens den spiller for å se den i full kvalitet!

Ny linjal!

Fantastisk nytt linjal-produkt! En linjal som sliper knivbladet på skjærekniven din hver gang du kutter stoff! Ikke kommer den til å bli så dyr heller,- og det kommer skjærekniv og ny skjærematte også! Pat Sloan er designer!

Klikk på videoen mens den spiller for å se den i full kvalitet!

Bernina sin stand!

Bernina har symaskiner av svært høy kvalitet! Produsert i Sveits, med europeisk presisjon og kvalitet. Maskinene krever mye, men yter mye! Vi er forhandler for de store modellene, og vi har modell 820 stående på berninas nye quilteramme i butikken. En fantastisk symaskin og quiltemaskin- med stoooort armhull" som gir mulighet for frihåndsquilting på et stort areal. Mye frihet! Her ser du storesøstera til 820, nr 830... som har en utrolig broderimodul i tillegg!

Klikk på videoen mens den spiller for å se den i full kvalitet!

Nå er vi her!

Her er vi på quilt market i Minneapolis! MYE mye mye å se... vi er slitne i føttene, men inspirerte og glade!

Klikk på videoen mens den spiller for å se den i full kvalitet!

21 mai 2010

Quilt Market i Minneapolis!

Og nå er det tid for Quilt Market i Minneapolis i Minnesota, USA! Er her med mainn min...det er en bransjemesse for butikkene. Idag har vi deltatt på "school house" som er massevis av små foredrag om nyheter, nye mønstre, nye stoffer, kommende produkter, tips & råd... og akkurat nå sitter vi ei kjempelang kø for å komme inn på Sample spree, som er et forhåndssalg av nye produkter. Masse stoffprodusenter og designere selger smakebiter fra kommende mønstre, stoffpakker osv. Jeg håper jeg finner noe fint! Nå har vi sittet i køa i 1 og en halv time... det åpner klokka 20! Køa bak oss er kjempelang ;-)

14 mai 2010

Sukkersøt sommerduk

Heia! Blir det sommervarmt snart? Det grønnes, men det er ennå kaldt ute. Vi har høne som ligger på egg... håper det blir kyllinger!
Her er den sukkersøte sommerduken som venter på å få kommer ut... kanskje hvis jeg baker muffins?

Irene har sydd den i herlige grafiske svart-hvite stoffer og hun har applikert kanel-muffins tror jeg:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Populære innlegg